zamknij

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

  • olej marchewkowy, olej marchwiowy , olej z pestek marchewki, olej z nasion marchewski, Vivio
olej marchewkowy, olej marchwiowy , olej z pestek marchewki, olej z nasion marchewski, Vivio
  • Nowy
5902115102172

Olej marchewkowy (olej z nasion marchwi) 100% pure | ViVio

9,99 zł
Brutto

Olej marchwiowy tłoczony jest na zimno z nasion marchwi.

Posiada pomarańczowy kolor i słodki zapach.

Doskonale pielęgnuje skórę suchą, skórę dojrzałą oraz skłonną do podrażnień.

Może spokojnie zastąpić wiele klasycznych kosmetyków. Nie zawiera parabenów, sztucznych barwników ani drażniących substancji zapachowych. Jego skład to czysty olej (pure).

Doskonały jako naturalny samoopalacz. Stosujemy go także na oparzenia słoneczne.

Pomaga spłycaź zmarszczki i spowalnia proces starzenia.

pojemność 100ml

Opis

Olej marchwiowy zwany także olejem z nasion marchwi a także (przez niektórych) olejem marchewkowym coraz częściej zastępuje kosmetyki oparte na składnikach chemicznych. Jednak czy niepozorna marchew, z której nasion wytwarzany jest olej, może rzeczywiście zastąpić drogie kosmetyki?

Olej marchwiowy tłoczy się je na zimno z nasion marchwi. Posiada pomarańczowy kolor i słodki zapach. Doskonale pielęgnuje skórę suchą, skórę dojrzałą oraz skłonną do podrażnień. Może spokojnie zastąpić wiele klasycznych kosmetyków wytwarzanych w chemicznych laboratoriach.  Nie zawiera parabenów, sztucznych barwników ani drażniących substancji zapachowych. Jego skład to czysty olej (pure)

Właściwości oleju marchwiowego

Olej marchwiowy ma takie same zalety jak nasza kochana, pospolita marchewka. Zawiera witaminę PP, B1, B2, B6, K, C, E, biotynę oraz prowitaminę A. Znajdziemy w nim także związki mineralne takie jak: fosfor, jod, cynk, mangan, miedź, żelazo i wapń. 

Doskonale zwalcza wolne rodniki a dodatkowo pomaga regenerować skórę oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej marchwiowy wykorzystujemy jako środek zaradczy na oparzenia słoneczne. Stosujemy fo także jako naturalny samoopalacz

Olej z pestek marchwi - na co stosować?

Już kilka kropel oleju marchwiowego wystarczy rozetrzeć na twarzy, aby cera nabrała blasku, a jej karnacja się polepszyła. Powinny go stosować osoby lubiące naturalną opaleniznę, jednak nie mogące sobie pozwolić na eksponowanie swojego ciała długo na słońcu. 

Naturalny olej marchwiowy ochrania skórę przed szkodliwym działaniem promieni UVA i UVB

Pomaga spłycić zmarszczki i spowalnia proces starzenia. W sposób właściwy natłuszcza cerę przenikając do jej głębokich warstw odżywia ją. Olej ma również działanie pielęgnujące. Jest wskazany na problemy z łuszczycą, egzemą i alergią skórną . 

Naturalny olejek z nasion marchwi powoduje, że skóra staje się napięta i uzyskuje równomierny koloryt. Olejek nie zatyka porów, pozwala skórze oddychać i co ważne: nie pozostawia na niej tłustej warstwy.

Jak używać oleju marchwiowego?

Olej z pestek marchwi to tani kosmetyk. Wystarcza na naprawdę długie stosowanie. Jego zakup nie zrujnuje domowego budżetu, a pieniądze zaoszczędzone na jego zakupie można przeznaczyć na inne przyjemności. Dermatolodzy polecają stosowanie oleju z marchwi w szczególności wiosną i latem, kiedy promienie słoneczne najszybciej nas opalają. Nie oznacza to jednak, że nie można używać go zimą. Jeżeli  chcemy nadać naszej karnacji zdrowego, pięknego wyglądu, powinniśmy użyć właśnie oleju z pestek marchwi. 

Stosowanie oleju jest bardzo proste. Aplikujemy go bezpośrednio na skórę lub dodajemy kilka kropel do swojego ulubionego kosmetyku pielęgnacyjnego: balsamu, emulsji czy kremu. Olej marchewkowy można łączyć także z innymi olejami bazowymi. My proponujemy spróbować doskonałego marokańskiego oleju arganowego lub oleju migdałowego.

Pamiętajmy, żeby zachować umiar w stosowaniu olejku z marchwi. zbyt częsta jego aplikacja może doprowadzić do powstania czasowego, nienaturalnego kolorytu skóry.

Olej marchwiowy aby nie stracił swoich właściwości przechowujemy w ciemnej butelce, aby nie stracił swoich właściwości. 

Pojemność 100 ml

10 Przedmioty